ОАСК дозволив Шмигалю не звільняти Вітренка

Адмінсуд зупинив дію припису, який вимагав від уряду звільнити голову Нафтогазу
ОАСК дозволив Шмигалю не звільняти Вітренка
ОАСК фото: пресслужба суду
18 Червня 2021, 17:15
читать на русском

Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію припису Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), яким від уряду вимагали звільнити голову "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

Суд повідомляє, що розглянув заяву про забезпечення позову, що надійшла 17 червня до ОАСК від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо зупинення дії припису, який був винесений йому НАЗК.

Суд ухвалив – заяву про забезпечення адміністративного позову – задовольнити, а саме: зупинити дію припису НАЗК до набрання законної сили рішення у справі за позовом прем'єр-міністра України (досьє Дениса Шмигаля) до Нацагентства.

Суд прийшов до висновку про обґрунтованість поданої заяви про забезпечення позову та, як наслідок, про наявність підстав та необхідність вжиття заходів її забезпечення, оскільки, їх невжиття може істотно ускладнити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав, або інтересів позивача, - йдеться у повідомленні.

При цьому, суд зазначає, що вжиття заходів забезпечення позову не є вирішенням публічно-правового спору по суті. Наразі, вжиття заходів забезпечення позову суд вважає вимушеним заходом, оскільки, їх невжиття призведе до негативних наслідків, для відновлення яких необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Нагадаємо, 15 червня голова Національного агентства з запобігання корупції Олександр Новіков видав припис з вимогою скасувати розпорядження уряду про призначення голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

Згодом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подав позов до ОАСК щодо скасування припису, який був винесений йому НАЗК щодо призначення Вітренка.

Читайте також