ОАСК відмовив Пальчевському в 20 позовах щодо порушень на виборах

Позивачі не надали суду жодних доказів
ОАСК відмовив Пальчевському в 20 позовах щодо порушень на виборах
Андрій Пальчевський (Фото: facebook/a.palchevskyi)
2 Листопада 2020, 20:31
читать на русском

Окружний адміністративний суд Києва відмовив політичній партії "Перемога Пальчевського" та кандидату на посаду міського голови м. Київ Андрію Пальчевському у задоволенні позову щодо протиправних дій районних ТВК у Києві.

Про це повідомила пресслужба ОАСК.

Як зазначається, до суду надійшло 20 виборчих позовів. Серед вимог було зазначено – визнати протиправними дії Деснянської, Подільської, Печерської Шевченківської, Дніпровської, Голосіївської, Дарницької, Солом’янської, Святошинської, Оболонської районних у місті Києві ТВК. Також суд просили встановити, що чергові вибори Київського міського голови та депутатів до Київської міської ради 25 жовтня не відбулися.

Читайте також

Позивачами були кандидати у депутати Київської міської ради від партії "Перемога Пальчевського", а також сам Пальчевський.

ОАСК розглянув позов та відмовив у задоволенні позовних вимог, оскільки, позивачами не надано суду жодних доказів, які б свідчили про можливі порушення, про які йдеться у позовах.

Зазначається, що вони не надали суду жодних доказів щодо фіксування ними чи їх офіційними спостерігачами зазначених ними порушень, зокрема, актів про порушення вимог Виборчого кодексу України. Також позивачами не подано до суду доказів щодо порушення порядку встановлення підсумків голосування на місцевих виборах, не надано доказів щодо подання ними зауважень під час складання і підписання протоколу підрахунку голосів.

Читайте також

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Цьогоріч обирали представників до органів місцевого самоврядування: депутатів обласних, районних рад, а також депутатів місцевих рад та їх голів у 1 439 громадах.

У Центральній виборчій комісії визначили явку виборців на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. За підсумками обробки 98,65% інформації від територіальних виборчих комісій вона становить 36,98%.

За даними ЦВК, отримали бюлетені та проголосували 10 556 621 виборець або 36,88%. Зауважимо, що на місцевих виборах у 2015 році явка була на 10% більшою і склала 46,6%.

1