Обговорили нові санкції проти росії: Кулеба про зустріч з Байденом у Польщі

США допомагатимуть України до перемоги
Головне
Обговорили нові санкції проти росії: Кулеба про зустріч з Байденом у Польщі
Зустріч Дмитра Кулеби, Олексія Резнікова, Джо Байдена, Ентоні Блінкена та Ллойда Остіна, фото CNN
26 Березня 2022, 17:17
читать на русском

Сьогодні, 26 березня, відбулася зустріч міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та міністра оборони Олексія Резнікова з президентом США Джо Байденом, державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном у Варшаві.

Про це повідомив Дмитро Кулеба у відеозверненні.

Зокрема, на зустрічі політики обговорили посилення санкцій проти росії.

По-перше, звісно говорили про санкції. Нещодавно Сполучені Штати ухвалили санкції, але над новими санкціями вже працюємо. І я порушив питання закриття російських портів - американських та європейським портів для російських кораблів та вантажів. Ми говорили про те, щоб застосовувати індивідуальні санкції не лише проти російських олігархів, але і проти найближчого оточення Путіна, проти всіх політичних фігур російської федерації, тому що вони всі є частинами його агресивної машини, - сказав Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що також вирішили, як обрізати шлях росії для обходу санкцій. Зокрема, домовилися як і з якими країнами працюватимуть для цього.

Я можу впевнено зараз сказати, що росія потрапила у санкційне оточення, можна сказати у санкційний котел, і цей котел найближчими днями, тижні, і місяці буде лише стискатися коштом великих гучних рішень, які в усіх на слуху, але також коштом маленьких, але дуже кропітких і чітких рішень їх закручування подальших гайок. І так триватиме до тих пір, поки ми не переможемо у війні, і росія не заплатить за всі свої злочини, вчинені проти України, - пояснив Кулеба.

Своєю чергою Джо Байден заявив, що захоплюється всіма українцями, які чинять опір агресії рф. Та додав, що США допомагатиме та підтримуватиме Україну до самої перемоги.

Також за словами Байдена, те, що відбувається зараз в Україні, змінить історію 21 століття.

Президент Байден сказав дві речі - він багато говорив, але є дві речі, якими я з вами можу поділитися. Перше: те, що відбувається в Україні, змінить 21 століття. І у нього є абсолютно чітке розуміння цього. Те, про що ми завжди говорили з 2014 року, що це війна Росії проти України - це війна проти тиранії вільного світу. Ось сьогодні президент Байден так і сказав: те, що відбувається в Україні, змінить історію 21-го століття, - додав Кулеба.

Нагадаємо, вчора, 25 березня, літак президента Польщі Анджея Дуди здійснив аварійну посадку під час польоту до Жешува й повернувся до Варшави. Він летів, щоб зустрітися з головою Білого дому Джо Байденом.

1