Обмін полонених: Україна повернула шістьох людей (відео)

Мета України - повернути всіх наших людей
Важливо
Обмін полонених: Україна повернула шістьох людей (відео)
Обмін полонених, фото Андрій Єрмак
29 Вересня 2022, 17:13
читать на русском

Україна провела черговий обмін полоненими, в результаті чого вдалося повернути чотирьох морпіхів та двох цивільних.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей - чотирьох морпіхів та двох цивільних. Офіцери - Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати - Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні - Андруша Вікторія та Майборода Яна, - сказав Андрій Єрмак.

Він зазначив, що в кожного звільненого своя історія. Зокрема, 27 березня Вікторію Андрушу орки забрали з дому через те, що в її телефоні знайшли дані про ворожу техніку, які вона передала ЗСУ. Її вивезли до РФ та утримували в Курському СІЗО. У телефоні Яни Майбороди знайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони.

Своєю чергою звільнені військові брали участь у боях за Маріуполь.

Переговори про обмін - це складна робота, а краща винагорода за неї - свобода українців. Саме це стимулює працювати на максимумі ефективності. Обміни продовжуються. Наша мета - повернути всіх наших людей. Над цим працюємо нон-стоп, і ми обов’язково це зробимо, - пояснив він.

Єрмак додав, що у вересні вдалося повернути 235 українців з російського полону.

Нагадаємо, Україна вже давно пропонує великі обміни військовополонених формату "всіх на всіх". Утім, Росія в одноосібному порядку вирішує, кого віддавати, а кого - ні.

Читайте також