Очільник Одеського теруправління НАБУ Деулін отримав нагороду від Ківалова та вляпався у скандал

Участь Деуліна в заходах до Дня юриста в Одеській юракадемії, яку очолює Ківалов, перевірять
Очільник Одеського теруправління НАБУ Деулін отримав нагороду від Ківалова та вляпався у скандал
16 Жовтня 2023, 16:46
читать на русском

Автор скандального закону про російську мову в Україні, один із кураторів суддівської системи за Януковича та фігурант кримінальних справ НАБУ Сергій Ківалов нагородив голову Одеського теруправління НАБУ Володимира Деуліна з нагоди дня юриста, як почесний президент "Одеської юракадемії".

Про це повідомляють телеграм-канали.

У червні 2021 НАБУ провело обшуки в адміністративному корпусі ВНЗ. Слідчі дії відбувалися в межах кримінального провадження про можливу розтрату бюджетних грошей в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ) під час ремонту приміщень.

Сам Сергій Ківалов фігурує у справі про "плівки Вовка", яку зараз слухає ВАКС. НАБУ зафіксувало розмову між головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком і Сергієм Ківаловим, де суддя просить останнього підтримати позов проти ВККС, якщо раптом "буде виходити хтось із Суворовського райсуду Одеси".

У НАБУ вже відреагували на скандал за участі Деуліна.

За фактом участі директора Одеського територіального управління Національного бюро Володимира Деуліна у заході з нагоди Дня юриста, який проходив у стінах Національного університету "Одеська юридична академія", та отримання ним нагороди від ректора цього вишу розпочато службову перевірку", - йдеться у повідомленні.

На час проведення перевірки Володимира Деуліна відсторонено від виконання посадових обов’язків.

Результати перевірки будуть оприлюднені після її завершення.

Нагадаємо, низка народних депутатів України підписали заяву про відкликання Руслана Стефанчука з посади Голови Верховної Ради. Причиною стало його спільне скандальне фото із ексрегіоналом та колишнім главою ЦВК Сергієм Ківаловим.

Читайте також

1