Один військовий загинув, десять - поранені: окупанти посилили обстріли у зоні ООС

Стан здоров’я трьох поранених захисників – середньої тяжкості
Головне
Один військовий загинув, десять - поранені: окупанти посилили обстріли у зоні ООС
Військова автівка Фото: Міноборони
11 Вересня 2021, 19:18
читать на русском

11 вересня на Сході України в зоні ООС з боку бойовиків було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню - окупанти вбили українського воїна та ще десятьох поранили.

Як повідомили у Штабі ООС, в результаті ворожого вогню восьмеро військовослужбовців дістали вогнепальні осколкові поранення, ще двоє – бойові травмування. Після надання першої медичної допомоги воїнів транспортували до лікувальних закладів. Стан здоров’я трьох захисників – середньої тяжкості, інших – задовільний.

Зазначається, що ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм в районі населеного пункту Новогнатівка, а також двічі – поблизу Верхньоторецького.

Біля Золотого-4 противник вів вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Збройні формування РФ застосували станкові протитанкові гранатомети неподалік Старогнатівки. Поблизу Талаківки окупанти відкривали прицільний вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

У Штабі також зазначають, що протягом останнього часу фіксують збільшення кількості та інтенсивності порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.

Тільки від початку вересня ворог обстріляв наші позиції 59 разів, з них 19 із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. У їх наслідок один захисник України загинув, 13 отримали поранення, ще 8 бойові травмування.

На обстріли противника військовослужбовці Об’єднаних Сил дають адекватну відповідь. За даними нашої розвідки, втрати ворога склали: 6 убитих та 12 поранених.

Нагадаємо, 9 вересня в зоні ООС бойовики 12 разів порушили режим тиші та поранили двох українських військових.

Читайте також