Оформлення паспортів здорожчало в Україні: скільки доведеться платити

Отримання закордонного паспорта тепер коштуватиме на 39 грн більше
Головне
Оформлення паспортів здорожчало в Україні: скільки доведеться платити
Закордонний паспорт громадянина України (фото: УНІАН)
4 Січня 2022, 12:46
читать на русском

В Україні здорожчали послуги з оформлення біометричних документів громадян.

Про це йдеться у повідомленні Державної міграційної служби України.

Зазначається, що з 1 січня 2022 року Державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" через підвищення цін на сировину та матеріали змінює вартість бланків окремих біометричних документів.

У зв’язку з цим зросте загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Оформити паспорт громадянина України (ID-картка) можна безплатно, якщо ви робите це уперше.

Якщо ж вам потрібно оформити документ до 20 робочих днів, то це коштуватиме – 372 грн (126 грн – вартість адмінпослуги та 246 грн – вартість бланка).  Раніше ця послуга коштувала 363 грн.

У разі, якщо вам треба оформити ID-картку до 10 робочих днів, то доведеться заплатити 498 грн (252 грн – вартість адмінпослуги та 237 грн – вартість бланка).  Раніше за таку послугу треба було заплатити 489 грн.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) коштуватиме 733 грн (352 грн – вартість адмінпослуги та 381 грн – вартість бланка), якщо його будуть робити до 20 днів. За терміновість виготовлення документа (до 10 робочих днів, та до 3 робочих днів у разі наявності підстав) треба буде заплатити 1085 грн (704 грн – вартість адмінпослуги та 381 грн – вартість бланка). Послуга здорожчала на 39 грн.

Ті ж особи, які здійснили оплату адміністративних послуг до 31.12.2021, але заяву для оформлення документів ще не подавали, матимуть можливість здійснити доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв, - кажуть у ДМСУ.

Нагадаємо, від 30 грудня 2021 року електронні водійські посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) та студентський квиток у застосунку "Дія" відтепер приймаються на рівні з паперовими.

Читайте також

1