Охорона кордонів у надійних лапах: "собачий спецназ" склав іспит

Готувались собаки близько шести місяців
Охорона кордонів у надійних лапах: "собачий спецназ" склав іспит
Собака (фото: facebook.com/DPSUkraine)
18 Грудня 2020, 05:07
читать на русском

В Україні собаки успішно склали іспити з пошуку зброї, наркотиків та затриманні правопорушників.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що понад 180 кінологів та їх підопічних успішно завершили навчання в кінологічному навчальному центрі.

Шість місяців військовослужбовці сумлінно вивчали кінологічні дисципліни та дресували чотирилапих, а ще вони стали єдиною командою та справжніми друзями.

На іспитах випускники продемонстрували відмінну командну взаємодію, а слухняні хвостаті "детективи" шукали зброю, наркотики та затримували правопорушників. За результатами навчання усі випускники отримали свідоцтва з підготовки кінологів державного зразка, - повідомили у пресслужбі.

Читайте також

Повідомляється, що охорона державних рубежів тепер в надійних лапах кудлатих охоронців. Ніхто не зможе замінити кінолога зі службовим собакою на кордоні, адже вони - потужна підтримка в боротьбі зі злочинністю.

Нагадаємо, що кінологи при Міністерстві оборони Австрії навчили службову вівчарку за запахом визначати медичну маску хворої людини на коронавірус.

Французькі біологи спільно з професором Національної ветеринарної школи Франції Домініком Гранжаном з'ясували, що собаки можуть виявляти хворих на коронавірус людей.

Учені вважають, що надресовані ними собаки, які розпізнають запахи різних хвороб, можуть також виявляти коронавірус у людей.

1