Окупанти готуються евакуювати з території ЗАЕС співробітників "росатома"

В разі прибуття на ЗАЕС місії МАГАТЕ частину персоналу не допустять на територію станції
Головне
Окупанти готуються евакуювати з території ЗАЕС співробітників "росатома"
Запорізька АЕС / Фото: Енергоатом
1 Вересня 2022, 14:21
читать на русском

На Запорізькій атомній електростанції проводиться підготовка до евакуації в Мелітополь співробітників "росатома".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Щоб уникнути паніки серед працівників станції підготовка проводиться приховано. Евакуація проходитиме у супроводі підрозділів "росгвардії", які о 7:00 колоною вирушили з Мелітополя в бік Енергодару.

Зі слів працівників "росатома" стало відомо, що в разі прибуття на ЗАЕС місії МАГАТЕ частину персоналу не допустять на територію станції.

Наразі на ЗАЕС уже склалася критична ситуація через те, що окупанти не допускають на територію частину працівників, зокрема персонал, який відповідає за пожежну безпеку.

Раніше стало відомо, що місія МАГАТЕ пересувається "сірою" зоною в бік Енергодару. Під час проїзду місії було чути постріли зі стрілецької зброї.

Станом на 14:20 росЗМІ пишуть, що місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС.

Нагадаємо, що 30 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) приїхала до Києва перед візитом на окуповану орками Запорізьку АЕС. Цього ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних пропусків, тому міжнародним інспекторам доведеться вистояти чергу, щоб потрапити до Запорізької області.

31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя близько 15:00. Вона має проінспектувати захоплену російськими військами Запорізьку АЕС.

Вранці 1 серпня росіяни почали вести артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Проте місія все одно вирушила на атомну електростанцію.

Читайте також

1