Окупанти нас бояться: у Генштабі ЗСУ заявили про великі втрати серед російських військових

Російські загарбники знизили темпи наступу
Головне
Окупанти нас бояться: у Генштабі ЗСУ заявили про великі втрати серед російських військових
Українські військові, прапор України Фото: facebook.com/pressjfo.news
28 Лютого 2022, 08:58
читать на русском

Російські окупаційні війська знижують темпи наступу. У Генштабі Збройних сил України назвали причини та розповіли про ситуацію з вторгненням Росії в Україну станом на 6:00 28 лютого.

Про це повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ.

Російські окупанти знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України, - наголосили у Генштабі.

Так, під час повітряно-наступальної операції противник продовжив нанесення вогневого ураження військовим та цивільним аеродромам, пунктам управління військами (силами), об’єктам системи ППО, важливим критичним об’єктам інфраструктури, населеним пунктам та підрозділам в районах оборони.

В порушення норм Міжнародного гуманітарного права окупанти підступно нанесли ракетний удар по житлових будинках в містах Житомир та Чернігів.

Разом з тим, усі спроби російських загарбників щодо досягнення мети військової операції зазнали невдачі.

Вдається успішно відбивати атаки батальйонно-тактичних груп ще на підступах, заставляючи ворога відмовлятися від наступу, - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 28 лютого, артилерійським вогнем тільки однієї з українських бригад знищено понад 5 колон ворожої техніки та живої сили противника.

Противник деморалізований та несе великі втрати. Відзначено часті випадки дезертирства та непокори. Ворог зрозумів, що пропаганда і реальність відрізняються. Окупанти нас бояться. Захисники України продовжують утримувати стійку оборону.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.

27 лютого Зеленський заявив, що Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Читайте також

1