Окупанти вводять рублі на окупованих територіях та закликають їхати за покупками до РФ

Водночас українці відмовляються від допомоги ворога
Окупанти вводять рублі на окупованих територіях та закликають їхати за покупками до РФ
Російські військові, окупанти / Фото з відкритих джерел
24 Квітня 2022, 14:39
читать на русском

Українці на окупованих територіях відмовляються від ворожої "допомоги" та дивують російських окупантів самоорганізацією.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

На окупованих територіях Харківської області розгортається широкий волонтерський рух. Соціально-побутова ситуація дуже складна, тому люди продовжують самоорганізовуватися заради взаємодопомоги.

У Великобурлуцькому районі волонтери розносять по домівках харчові продукти та необхідні ліки для малозабезпечених осіб. Для цього волонтери самостійно збирають кошти, принципово відмовляючись від російської "допомоги".

У Куп’янському районі, де відсутнє водопостачання, волонтери організували доставляння технічної води для людей похилого віку. Ситуація з доступом до питної води залишається вкрай напруженою.

Відомо, що впродовж 21–23 квітня російські військовослужбовці відбирали у місцевих мешканців генератори для використання у власних цілях.

При цьому окупанти висловлюють здивування активністю та самоорганізацією українців у тимчасово окупованих районах Харківської області. За їхніми словами: "В росії все було б по іншому. Ніхто б не займався волонтерством".

Російські військовослужбовці та співробітники ФСБ намагаються деморалізувати місцеве населення, поширюючи інформацію, начебто "це Україна вимкнула електропостачання населених пунктів", а також, що "Харків вже майже окупований росіянами", - повідомили у ГУР.

Одночасно рашисти посилюють контроль за телефонними та інтернет-мережами. Зокрема, в Харківській області встановлюється обладнання російського мобільного оператора "Мегафон".

Також впроваджується розрахунок російськими рублями, а місцеве населення агітують виїжджати до рф для здійснення покупок товарів та ліків.

Нагадаємо, що на Херсонщині, напередодні фейкового референдуму, ворог намагався активізуватися. Але Сили оборони України відбили та встановили контроль над вісьмома населеними пунктами.

Читайте також

1