Олександра Клименка призначили на посаду керівника САП

Клименко - детектив НАБУ, відомий розслідуванням справи заступника керівника Офісу президента Олега Татарова
Головне
Олександра Клименка призначили на посаду керівника САП
Олександр Клименко
28 Липня 2022, 11:04
читать на русском

У четвер, 28 липня, Олександр Клименко був призначений керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Ним став Олександр Клименко, який був оголошений Конкурсною комісією переможцем чесного відбору і затверджений на посаді новим генеральним прокурором Андрієм Костіним одразу після його призначення, - йдеться у повідомленні.

Єрмак привітав Костіна з початком роботи очільником Генпрокуратури, а Клименка з призначенням на посаду керівника САП.

За його словами, незалежна антикорупційна інфраструктура є важливою складовою демократії в Україні. Боротьба з корупцією є пріоритетом для України, оскільки від її успішності залежить наша інвестиційна привабливість та свобода бізнесу.

Крім цього, Генпрокуратура України має важливу місію - розслідування злочинів росії проти України.

Довідка. Олександр Клименко - детектив НАБУ, відомий розслідуванням справи заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

У грудні 2021 року він переміг у конкурсі на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Попередній очільник САП Назар Холодницький пішов у відставку в серпні 2020 року. Він очолював відомство із 2015 року.

Клименку – 35 років. Він навчався у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист). Спочатку працював слідчим та старшим слідчим в органах внутрішніх справ Києва. З листопада 2015 року – старший слідчий у Національній поліції. У березні 2016 року став детективом Національного антикорупційного бюро. 2017 року став старшим детективом НАБУ, а через деякий час очолив відділ в НАБУ.

Під час роботи у Бюро Клименко розслідував кримінальні провадження щодо екснардепа Олександра Онищенка, колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Очолював групи прокурорів у справі ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

17 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що кандидат на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже обраний, тому конкурсна комісія має узаконити рішення.

1