Олена Зеленська зустрілася з президентом США Байденом і його дружиною (фото)

Зустріч відбулася у Вашингтоні в День матері в Україні
Головне
Олена Зеленська зустрілася з президентом США Байденом і його дружиною (фото)
Олена Зеленська, Джилл Байден і Джо Байденом, фото Facebook

У вівторок, 19 липня, у Вашингтоні відбулася зустріч першої леді України Олени Зеленської з президентом США Джо Байденом та його дружиною Джилл Байден.

Про це повідомила Олена Зеленська у Facebook.

"Серця американського народу – з матерями України". Авторка цих слів – перша леді США Джилл Байден. Сьогодні "повертаю" їй візит – на запрошення пані Джилл зустрілася з нею у Вашингтоні. Зазвичай вважається, що у подружжів перших осіб – лише гуманітарні завдання. Та війна показала – це не так. Наша сила не така вже й "м’яка". Ми багато можемо, тим паче разом, - сказала Олена Зеленська.
Також вона зустрілася з президентом Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс та другим джентльменом Даґласом Емгоффом, послом США в ООН Ліндою Томас-Грінфілд, заступником Адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман, заступником держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд і генеральним хірургом США Вівеком Мурті.

Відомо, що на зустрічі обговорювали підтримку Вашингтоном України та її народу в умовах війни.

Своєю чергою Джилл Байден прокоментувала зустріч у Twitter.

Відтоді, як ми зустрілися в День матері в Україні, моє серце залишилося з пані Зеленською та українським народом. Того дня я також зустріла матерів і дітей, які втекли від війни. Їхня мужність і мужність пані Зеленської надихнули світ, - написала вона.

Також президент України Володимир Зеленський під час свого звернення повідомив, що сьогодні, 20 липня, Олена Зеленська виступить у Конгресі від імені всіх українських матерів і жінок.

І я очікую від цього візиту першої леді вагомих результатів для України у співпраці з Америкою. Саме зараз це важливо. Вже відбулись зустрічі і з державним секретарем Ентоні Блінкеном, з Самантою Пауер та іншими впливовими жінками-політиками, що представляють урядові та парламентські структури Америки, - пояснив він.

Нагадаємо, вчора, 19 липня, дружина українського президента Олена Зеленська у США зустрілася з головою Державного департаменту Ентоні Блінкеном. Держсекретар США запевнив першу леді України, що незалежна українська держава існуватиме набагато довше, ніж російський диктатор Владімір Путін.

1