"Омікрон" лютує: Лондон скликає термінове засідання глав МОЗ країн G7

Новий варіант ковіду, який вперше зафіксували в ПАР, вже потрапив у Європу
"Омікрон" лютує: Лондон скликає термінове засідання глав МОЗ країн G7
Засідання країн-членів Великої Сімки Фото: @G7AmbReformUA
29 Листопада 2021, 10:09
читать на русском

На тлі занепокоєння щодо поширення нового штаму коронавірусу "омікрон" міністри охорони здоров'я країн G7 терміново зберуться 29 листопада в Лондоні.

За даними Deutsche Welle, глави МОЗ Франції, США, Канади, Німеччини, Італії, Японії та Великобританія зустрінуться для обговорення розвитку ситуації.

Повідомляється, що Лондон уже заявив про введення заходів щодо заборони поширення "омікрону" в країні. Так, кожен, хто прибуває на територію Великої Британії, зобов'язаний здати ПЛР-тест, після чого до отримання результатів перебувати в ізоляції.

Нагадаємо, вперше новий штам був виявлений у Ботсвані та ПАР, потім вірус проник до Європи. Також стало відомо, що "Омікрон" виявлено у мешканки Чехії, яка повернулася з Єгипту. Крім цього, новий варіант коронавірусу виявлено в Бельгії, Італії. Фахівці Австрії та Нідерландів перевіряють наявність цієї мутації у своїх громадян, які повернулися з Африки.

Передбачається, що штам є високозаразним, проте невідомо, наскільки він здатний "минати" антитіла, вироблені в організмі після вакцинації.

За оцінкою вірусологів, штам коронавірусу "омікрон" має більшу заразність у порівнянні з версією "дельта".

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я в Росії Меліта Вуйнович закликала не панікувати через появу нової мутації коронавірусу. Вона заявила, що не відомо, чи обходитиме новий штам вакцину, і наскільки він знизить ефективність вакцин.

Читайте також