Онлайн чи офлайн: як працюватиме Верховна Рада у локдаун

Окремі комітети мають можливість працювати онлайн
Онлайн чи офлайн: як працюватиме Верховна Рада у локдаун
Народні депутати у Верховній Раді Фото: rada.gov.ua
15 Січня 2021, 16:23
читать на русском

Глава Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що попри локдаун, пленарні засідання парламенту не можна проводити в онлайн-форматі. Спікер наголосив, що віртуальне голосування не дозволяє законодавство України.

Про це він розповів в інтерв'ю "Фокусу", а також нагадав, що зараз комітети Верховної Ради працюють онлайн.

Те, що ми могли перевести в онлайн, ми перевели. Якщо говоримо про засідання парламенту, то законодавство прописано так, що перевести його на онлайн-голосування неможливо, - сказав він.

За словами спікера (досьє Дмитра Разумкова), це неможливо особливо з урахуванням сьогоднішніх технологій, що дозволяють замість певної людини посадити будь-кого, хто буде говорити так само, виглядати так само, але голосувати не так, як ви.

Читайте також

Разумков переконаний, що сьогодні "електронний парламент" неможливий.

Нагадаємо, що Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков виступає за покарання народних депутатів, які не дотримуються маскового режиму, але жодного разу не звернувся до правоохоронців, аби притягти до відповідальності порушників.

Спікер стверджує, не звертається до правоохоронних органів, щоб ті карали депутатів за недотримання маскового режиму, оскільки це не його зона відповідальності.

1