ОП: режим тиші у дев'ять разів зменшив бойові втрати

За час режиму тиші серед українських захисників - троє загиблих та 11 поранених
ОП: режим тиші у дев'ять разів зменшив бойові втрати
Офіс Президента (фото: facebook.com/victoria.strakhova)
5 Листопада 2020, 15:54
читать на русском

100 днів тиші на Донбасі зберегли життя десяткам українських воїнів. Про це стверджують в Офісі президента України.

Третього листопада минуло 100 днів від початку дії домовленості щодо повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі, який було встановлено з 27 липня. Ніколи раніше за всі роки війни не вдавалось утримати режим припинення вогню так довго. Він дав змогу у дев'ять разів зменшити бойові втрати серед українських військовослужбовців, - повідомили в ОП.

Зазначається, що за період з 27 липня до 3 листопада 2020 року втрати Збройних сил України від безпосередніх бойових дій у зоні проведення Операції об’єднаних сил склали: троє загиблих та 11 поранених.

Читайте також

За такий самий період 2019 року від бойових дій загинуло 29 українських воїнів та 98 було поранено. З початку 2020 року до 27 липня щотижня гинуло в середньому два-три військовослужбовці Збройних сил України та шість-вісім отримували поранення, - зазначається у повідомленні.

У президента повідомляють, що середня кількість обстрілів позицій ЗС України за 100 днів дії режиму припинення вогню порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилась у 5,5 разів.

Читайте також

З 27 липня до 3 листопада 2020 року українські позиції обстрілювали 224 рази, а за аналогічний період минулого року – 1241 раз.

Цьогорічні домовленості про припинення вогню дали змогу кардинально зменшити кількість обстрілів з важкого озброєння. Адже з початку 2020 року кількість обстрілів позицій ЗС України з боку проросійських бойовиків досягала 16-18 на добу, і здебільшого тоді вони стріляли з важкого озброєння, - повідомили в ОП.

Читайте також

Нагадаємо, із 27 липня на Донбасі, згідно з домовленістю Тристоронньої контактної групи, встановлено режим повного і всеосяжного припинення вогню.

12 жовтня в інтерв'ю для британської програми ВВС HARDtalk Володимир Зеленський (Володимир Зеленський - досьєзаявив - якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

1