Опалювальний сезон 2022-23: чи збережуться пільги та що буде з тарифами

Бідним українцям уряд допоможе сплатити за ЖКП
Важливо
Опалювальний сезон 2022-23: чи збережуться пільги та що буде з тарифами
Опалення, батареї (фото: УНІАН)
15 Липня 2022, 21:51
читать на русском

Україна домовилася про отримання понад 500 млн доларів для підготовки до опалювального сезону 2022-23.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає пресслужба уряду.

За його словами, наразі роботи з підготовки об’єктів теплопостачання, житлового фонду та об’єктів соціальної сфери виконані на третину.

Виділено майже 300 млн грн на ремонти трьох ТЕЦ у Чернігові, Кременчуці та Охтирці. Продовжуються ремонти котелень та ліній електропередач, — зауважив він (досьє Шмигаля).

Очільник Кабміну повідомив, що уряд затвердив Спільну декларацію про асоціацію між урядом України та Міжнародним енергетичним агентством про посилення двосторонньої співпраці та взаємодії.

Україна вже продає електроенергію в Польщу, Румунію, Словаччину та Молдову. У першому півріччі Україна збільшила виторг від експорту електроенергії у півтора раза, у порівнянні з минулим роком. Це стало можливим завдяки приєднанню до енергетичної системи Європи, — зазначив він.

Крім того, Шмигаль наголосив, що всі тарифи цієї зими, як і було обіцяно, залишаться без змін. Уряд, за його словами, так само продовжить виплачувати субсидії українцям, які потребують допомоги з оплатою комунальних платежів.

Нагадаємо, тарифи на тепло в Україні не зміняться. Профільними міністерствами, "Нафтогазом" та Асоціацією міст України підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. Місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо.

Читайте також наш матеріал: Опалювальний сезон в умовах війни: про підготовку, зруйновані комунікації та ціни на тепло 

1