Опалювальний сезон пройде спокійно за відсутності стресових подій - Шмигаль

Газу у сховищах наразі достатньо
Головне
Опалювальний сезон пройде спокійно за відсутності стресових подій - Шмигаль
Опалення (фото: УНІАН)
22 Грудня 2021, 20:35
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що опалювальний сезон пройде спокійно за умови відсутності стресових подій в погоді та гібридних атак з Росії.

Про це Шмигаль сказав на пресконференції за підсумками робочого візиту на Прикарпаття.

Якщо не буде стресових подій в погодних умовах, не буде гібридних атак з боку нашого північного сусіда, ми пройдемо опалювальний сезон спокійно, – сказав глава уряду.

За його словами, ситуація з вугіллям для ТЕЦ теж стабільна. Вже законтрактовано 10 кораблів імпортного вугілля, також Україна підняла власний видобуток на 28%.

Шмигаль наголосив, що загальний щомісячний баланс – це 2 – 2,3 млн тонн видобуток та імпорт проти 1,7-1,9 млн, які спалюються на електростанціях. Тобто позитивний баланс, склади приростають. Газу у сховищах також достатньо для опалювального сезону "за відсутності стресових ситуацій".

Нагадаємо, що Служба безпеки України попередила Кабінет міністрів про критично низькі запаси вугілля. Це може спричинити зупинку теплогенеруючих підприємств, які забезпечують теплом цілі регіони.

Водночас 15 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що переживати не варто, оскільки цього місяця очікується близько 2 млн тонн постачання українського та закордонного вугілля, а заплановане споживання - 1,7 млн тонн.

Також Шмигаль запевнив, що в Україні достатньо запасів газу для стабільного проходження опалювального сезону. Щодо вугілля, то на сьогодні баланс позитивний.

Читайте також

1