Опалювальний сезон в Україні може розпочатися пізніше: у Кабміні назвали причини

Уряд сподівається на теплу погоду до кінця місяця
Важливо
Опалювальний сезон в Україні може розпочатися пізніше: у Кабміні назвали причини
Опалення, батареї (фото: УНІАН)
11 Жовтня 2022, 12:22
читать на русском

Кабмін розраховує, що батареї в багатоквартирних будинках можна буде включити пізніше за звичайний термін. Чиновники пояснили, що жовтень буде теплим, а тому розпочати опалювальний сезон можна буде й пізніше.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Ми готові з 15 жовтня включити опалення у багатоквартирних будинках, але, за прогнозами, жовтень має бути теплим. Я впевнений, що, особливо на півдні, ми включатимемо тепло ближче до кінця жовтня-початку листопада, – зазначив Чернишов.

За словами Олексія Чернишова, багато в чому старт опалювального сезону залежатиме від рішення місцевої влади. Їм рекомендували орієнтуватися на градусник. Якщо той понад три доби показуватиме нижче 8 градусів тепла – включатиме батареї.

Міністр також зазначив, що у Донецькій та Харківській областях зараз складається окрема ситуація, і йде робота над тим, щоб наслідки бойових дій ліквідувати якнайшвидше. Водночас 16 областей готові включити в будь-який момент системи опалення.

Опалювальний сезон розпочнеться у всіх регіонах. Зрозуміло, що окремі громади Донецької області мають специфіку – сьогодні вирішується питання щодо постачання газу туди, – додав Чернишов.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як не замерзнути в квартирі при відключенні опалення.

Про те, як правильно утеплити приміщення до зими, читайте в нашому матеріалі Зима на порозі: як дешево і якісно зберегти тепло в оселі.

Читайте також

1