Опитування: 86% українців вважають епідемію коронавірусу реальною загрозою

63% українців вважають, що вакцинація потрібна усім
Опитування: 86% українців вважають епідемію коронавірусу реальною загрозою
Коронавірус Фото автора Anna Shvets з Pexels
26 Січня 2021, 03:11
читать на русском

Більшість українців (63%) вважають, що вакцинація потрібна всім, бо це виробляє колективний імунітет і допоможе подолати епідемію коронавірусу.

Про це свідчать дані національного опитування українців, проведеного Харківським інститутом соціальних досліджень у грудні 2020 року напередодні великої кампанії з вакцинації від коронавірусу у світі.

86% українців вважають епідемію – "реальною загрозою", - йдеться у повідомленні.

У грудні 2020 року, напередодні старту вакцинації у світі, робити щеплення від коронавірусу були готові 40% українців.

Тих, хто не готовий – більше – 47%; ще 13% українців не визначилися.

Читайте також

Частково така довіра до вакцин може бути через те, що 51% не готові за неї платити, а 50% побоюються можливих побічних ефектів, 43% – небезпечності через швидкість розробки, 22% – недотримання умов зберігання та перевезення.

Ще 10% українців лякаються щеплення через конспірологію – вважають, що під вакцинуванням може бути прихована чіпізація населення.

Третина українців загалом не довіряє вакцинації, як заходу запобігання хвороб, хоча більшість громадян (86%) впевнені, що вони були вакциновані у дорослому віці або в дитинстві, а 67% вказали на те, що вакцинували дітей.

Для дослідження було проведено 1500 face-to-face інтерв’ю за допомогою випадкової вибірки в 41 населеному пункті різного розміру, що презентували 5 макрорегіонів України (Схід, Захід, Південь, Північ, Центр).

Нагадаємо, що більшість українців не готові отримати щеплення проти коронавірусу, навіть, якщо це буде безкоштовно.