Опитування Зеленського: у "Слузі народу" розповіли, що планують робити

Одразу результати цього опитування втілювати в життя не почнуть
Опитування Зеленського: у "Слузі народу" розповіли, що планують робити
Вибори 2020 року, опитування Зеленського (фото: Парламент UA)
27 Жовтня 2020, 05:01
читать на русском

У партії "Слуга Народу" планують поступово впровадити в законодавство результати опитування, ініційованого президентом Володимиром Зеленським. Хочуть розпочати зі скорочення кількості народних депутатів.

Про це заявив голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко на брифінгу 26 жовтня, передає Укрінформ.

Корнієнко зазначив, що терміново результати цього опитування втілювати в життя не почнуть, але поступово почнуть опрацьовувати ці питання. За словами голови партії, розпочнуть зі скорочення кількості народних депутатів з 450 до 300. Зробити це можуть вже до кінця поточної сесії Верховної Ради, яка триватиме до лютого.

Подивимося, яка в нас буде ситуація з епідемією. На жаль, бачимо, що трошки динаміка розгортається, - сказав Корнієнко.

Голова партії повідомив, що з огляду ситуацію в країні, пов'язану з COVID-19, парламент у першу чергу буде приділяти увагу найважливішим питанням, як, наприклад, проєкт держбюджету на 2021 рік.

Читайте також

Корнієнко наголосив, що законопроєкт про внесення змін до Конституції щодо скорочення кількості депутатів до 300 вже отримав висновок Конституційного Суду. Його визнали таким, що відповідає Конституції.

Не впевнений, що він пройшов комітет, це треба з'ясувати. Але в принципі, це досить швидко можна зробити. Далі питання до колег, хто, дивлячись на цифру народної підтримки в 90%, як себе буде в залі поводити. Будемо дивитися, хто попри 90% підтримки цієї ідеї в народі буде якось намагатися ухилитися від голосування за цю ініціативу, — сказав Корнієнко.

Щодо легалізації медичного канабісу, то депутат повідомив про існування трьох відповідних законопроєктів, які розробляли різні підгрупи у фракції "Слуга Народу". Він сподівається, що "слуги" зможуть зробити спільний законопроєкт, після чого його винесуть на суспільне обговорення.

Коментуючи питання вільної економічної зони на Донбасі, Корнієнко сказав, що, "зважаючи на масштаб підтримки, це питання потребує ще дискусії в суспільстві".

Депутат (досьє Олександра Корнієнка) відзначив високу підтримку ідеї довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах і каже, що потрібно проводити консультації.

Коментуючи питання щодо права України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності, голова партії зазначив, що "президент, як наш головний дипломат, далі буде враховувати це у своїй діяльності".

Читайте також

Нагадаємо, що партія "Слуга народу" опублікувала результати загальноукраїнського опитування "5 питань від президента" після обробки 74% анкет.

1