Зеленський зізнався, що опитування 25 жовтня незаконне

Очільника держави цікавить думка народу
Головне
Зеленський зізнався, що опитування 25 жовтня незаконне
Президент Зеленський (фото: Офіс президента)
22 Жовтня 2020, 16:54
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що результати всеукраїнського опитування 25 жовтня, яке він анонсував раніше, не матиме юридичних наслідків. Воно потрібно для подальшого обговорення з народними депутатами.

Читайте також

Про це він (досьє Володимира Зеленського) розповів під час інтерв’ю чотирьом українським телеканалам, яке вийде в етер сьогодні, повідомляє "Україна 24".

Мене дуже цікавить думка людей, тому що народовладдя – це те, що я обіцяв у своїй передвиборчій програмі. Тому особисто для мене такі питання дуже важливі. Я хочу відчути народ, що народ каже, чи підтримує він ідею. Але ж це просто опитування, тут немає ніякого юридичного фундаменту. Я зрозумію відповідь народу і говоритиму з депутатами та пропонуватиму такі позиції, - зізнався президент.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправним оголошення президента України Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях.

Читайте також

Зеленський закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Остаточний список "п'яти питань Зеленського":

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?
1