"Опора" оцінила приблизну вартість опитування Зеленського

Близько 75 млн грн коштує тільки "польовий етап"
"Опора" оцінила приблизну вартість опитування Зеленського
Ольга Айвазовська Фото: facebook.com
23 Жовтня 2020, 16:19
читать на русском

Громадянська мережа "Опора" оцінила приблизну вартість "всеукраїнського опитування", яке ініціював  президент Володимир Зеленський.

Близько 75 млн грн коштує тільки польовий етап, - заявила глава правління організації Ольга Айвазовська в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

За нашими підрахунками, якщо біля дільниці стоятимуть дві людини, то це близько 75 млн грн тільки польового етапу. Ще є компанії, які обслуговують, і соціологічні, які, ймовірно, повинні проводити чистку даних і фіксувати ці дані, – сказала Айвазовська.

Читайте також

Вона повідомила, що є окремі "хантерські" компанії, які зараз проводять рекрутинг людей, які будуть працювати біля дільниць. Біля кожної дільниці будуть працювати по кілька людей.

Так як у них немає кадрових ресурсів на місцях, хедхантинг відбувається наживо. Береться база неурядових об'єднань громадян та дзвонять всім. Уже не секрет, скільки коштують опитування і скільки платять волонтерам. Ці особи, які дзвонять по базах, стверджують, що вони заплатять по 1200 грн на руки і укладуть цивільно-правову угоду підряду. Плюс 40 грн обіцяють людині, яка приведе іншу людину. Я не можу стверджувати, що це правдива інформація, але у мене є знайомі, яким абсолютно довіряю, які розмовляли з цими хедхантерами, - зазначила Айвазовська.

Нагадаємо, Зеленський закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Читайте також

Остаточний список "п'яти питань Зеленського":

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

У партії "Слуга народу" повідомили, що всенародне опитування українців в день місцевих виборів, 25 жовтня, обійдеться до 3 мільйонів гривень.

1