У "Слузі народу" назвали суму, в яку може обійтися опитування Зеленського 25 жовтня

Політтехнолог каже, що ця сума не велика
У "Слузі народу" назвали суму, в яку може обійтися опитування Зеленського 25 жовтня
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
23 Жовтня 2020, 11:27
читать на русском

Ініційоване президентом Володимиром Зеленським всенародне опитування українців в день місцевих виборів, 25 жовтня, обійдеться до 3 мільйонів гривень.

Про це розповів народний депутат від "Слуги народу", політтехнолог Микита Потураєв в інтерв’ю виданню LB.ua.

Ініційоване опитування Потураєв назвав невеликим, яке "ні до чого і нікого не зобов'язує". Водночас, хто його профінансує, нардеп не сказав.

Цифра не така велика. Подібне опитування у всій країні коштує десь під 3 млн грн. Опитування, яке проводитиметься волонтерськими силами, точно не буде дорожчим. Але важливіше поговорити про подальшу верифікацію зібраних даних , – зазначив він.

Читайте також

Нардеп пояснив, що Зеленський (досьє Володимир Зеленський) оголосив про опитування, бо хоче отримати відповіді від максимальної кількості українців. Крім того, цими питаннями мають намір підвищити явку виборців на дільниці 25 жовтня.

Безумовно, все це опитування - штука, як політтехнологічна, так і така, яка дозволить підвищити явку. Це не означає, що люди, які дадуть відповідь на ці питання, проголосують за нас. Але явку підвищувати треба... Важливо почати нормальну дискусію з усіх цих питань, - підсумував Микита Потураєв.

Читайте також

Зеленський закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Остаточний список "п'яти питань Зеленського":

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?
1