Орки обстріляли шість областей: українська сторона відреагувала на удари

Окупанти обстріляли Житомирську, Чернігівську, Львівську, Дніпропетровську, Миколаївську та Хмельницьку області
Важливо
Орки обстріляли шість областей: українська сторона відреагувала на удари
Російська військова техніка Фото: facebook.com/mod.mil.rus
25 Червня 2022, 12:13
читать на русском

Сьогодні вранці, орки обстріляли шість областей України.

Таким чином керівник Хмельницької області Сергій Гамалій у Telegram повідомив, що сили ППО збили ворожі цілі.

Сьогодні, під час повітряної тривоги наші ППОзбили 2 ракети. Падіння уламків відбулося у лісі в Кам’янець-Подільському районі. Травмованих немає, - сказав Сергій Гамалій.

За його словами, у сільський сад однієї з тергромад району впали уламки від іншої ракети. З людей ніхто не постраждав, проте було пошкоджено вікна та двері в декількох житлових будинках.

Своєю чергою керівник пресцентру Сил охорони й оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що Миколаївську область орки атакували ракетами типу "Онікс". Їх випустили, ймовірно, з території тимчасово окупованого Криму.

Південь разом з усією Україною перебував під тиском повітряних тривог. Також і по Миколаєву з ранку був нанесений масований ракетний удар. Зараз масштаби руйнування і наявність постраждалих уточнюється, але ми вже знаємо, що атакована портова інфраструктура, житлові райони і зони відпочинку мирних містян, - сказала вона.

Також за словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, з акваторії Чорного моря випустили по Львівській області шість ракет, чотири з яких потрапили в ціль.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин розповів про масовий обстріл Житомирської області. Орки запустили 24 ракети з території Білорусі. Обстрілів зазнали військові об'єкти Житомирщини. Є жертва: загинув військовий, ще один зазнав поранення.

Своєю чергою по Десні на Чернігівщині випустили 20 ракет. За повідомленням оперативного командування "Північ", ніхто не постраждав.

Також вранці орки обстріляли Криворізький район з артилерії.

 Під удари артилерії потрапили Широківська та Зеленодольська громади. У Зеленодольську постраждала 60-річна жінка. Пошкоджений дачний будинок. В інших районах області на цю хвилину спокійно, - сказав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram заявив, що в російських військових ще багато ракет, які вони продовжують запускати з Білорусі.

Десятки ракет випущені росіянами по нашій території цього ранку. Вони продовжують використовувати територію білорусі, в них багато ракет, включно зі старими, технологічно відсталими. Наше завдання - нарощувати потужність ЗСУ у відповідь на це. І ми в постійній комунікації з нашими союзниками стосовно зброї, - сказав Андрій Єрмак.

Спікер Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук вважає, що ворог ракетними ударами відволікає українську сторону від Сходу, де ведуться найважчі бої.

Чому ворог атакує ракетами, артилерією і авіацією? Думаю, що це відволікаючий маневр від тих основних територій, де ведуться найважчі бої, куди ворог кинув всі свої зусилля. Мова про Луганщину та Донбас. Тому спроби атакувати ракетами наші об'єкти і інфраструктури наші підрозділи в Чернігівській і Миколаївській областях – відволікаючі маневри, - сказав Сергій Братчук.

Нагадаємо, в ніч на 24 червня, російські окупанти завдали ракетного удару по спорткомплексу навчального закладу в Харкові.

1