Пандемія коронавірусу пройшла тільки половину шляху - ВООЗ

У ВООЗ прогнозують, що пандемія коронавірусу триватиме ще мінімум рік
Пандемія коронавірусу пройшла тільки половину шляху - ВООЗ
Коронавірус (фото: pexels)
25 Грудня 2020, 16:55
читать на русском

Директор Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге заявив, що зараз пандемія коронавірусу перебуває на середині шляху і триватиме ще мінімум рік.

Про це Клюге розповів в інтерв'ю виданню НВ.

Є загальні знання про те, що подібні віруси розвиваються десь два роки, так що ми поки тільки на середині шляху, - сказав він.

Клюге додав, що ВООЗ обережна з прогнозами, бо немає більш невдячної роботи, ніж передбачати непередбачуване.

Клюге також підкреслив, що епідемія коронавірусу йде на спад, як тільки застосовуються профілактичні заходи, запроваджуються локдауни і посилюється контроль за його поширенням. Однак, як тільки карантинні заходи послаблюють, крива захворюваності знову йде вгору.

Читайте також

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомили, що навіть після отримання щеплення проти COVID-19  необхідно буде носити захисні маски та зберігати дистанцію.

Також генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що попри антитіла в організмі, людство все ще залишається вразливим до коронавірусу.

Також у ВООЗ підтвердили, що у Санта-Клауса імунітет до коронавірусу, тому він зможе доставити подарунки дітям по всьому світу. Тому за Різдво хвилюватись не потрібно. У відомстві закликали дітей слухатися батьків та серйозно ставитися до коронавірусу.