Печерський райсуд Києва може забрати справу ПриватБанку в НАБУ - Ситник

Печерський райсуд уже не вперше втручається у роботу бюро
Печерський райсуд Києва може забрати справу ПриватБанку в НАБУ - Ситник
НАБУ Фото: facebook.com/nabu.gov.ua
10 Лютого 2021, 17:23
читать на русском

У Національному антикорупційному бюро України вважають, що Печерський районний суд Києва може ухвалити рішення, яким забере у НАБУ справу ПриватБанку про виведення коштів.

Про це повідомив глава НАБУ Артем Ситник (досьє Артема Ситника) під час брифінгу у середу, 10 лютого.

Зараз назріває рішення Печерського райсуду, щоб забрати справу ПриватБанку, - зазначив він.

Як розповів директор НАБУ, Печерський райсуд уже не вперше втручається у роботу бюро. Ситник, як приклад, навів кримінальну справу, у якій фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров.

Читайте також

Раніше Ситник заявляв, що НАБУ відчуває постійний тиск під час слідства у справі щодо виведення грошей із ПриватБанку його колишніми власниками. Зокрема, йдеться про те, що Ігор Коломойський та його бізнес-партнери незаконно вивели через фінансову установу 5,5 млрд доларів. Національний банк, своєю чергою, "не бачив", як гроші залишили Україну. Нацбанк не вважав острівне відділення, кіпрську філію ПриватБанку, куди переказали гроші, закордонним.

Нагадаємо, що 3 лютого НАБУ розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по 17,85 долара за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.