ВАКС наполягає повернути справу Татарова до НАБУ

Передача іншому органу може призвести до уникнення відповідальності
ВАКС наполягає повернути справу Татарова до НАБУ
Татаров Олег (фото з сайту president.gov.ua)
15 Січня 2021, 17:19
читать на русском

Вищий антикорупційний суд доручив повернути справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова детективам Національного антикорупційного бюро, справу якого було закрито.

Про це йдеться в повідомленні на сайті НАБУ.

За рішенням суду від 13 січня генпрокурор Ірина Венедіктова зобов'язана розглянути клопотання про передачу справи назад до НАБУ.

Кримінальне правопорушення за ч. 3 ст. 369 скоєно народним депутатом України, відповідно до ст. 216 КПК України, може бути розслідувана лише детективами НАБУ, - зазначили в бюро.

Рішення про передачу справи до СБУ надалі може призвести до уникнення відповідальності за вчинений злочин винними, адже усі зібрані докази будуть визнані судом недопустимими через здійснення розслідування неналежним органом.

Читайте також

Крім того, Директор НАБУ надіслав до ОГП постанову про необхідність доручення досудового розслідування у цій справі детективам Національного бюро, з огляду на положення статті 216 КПК України. Однак, Генеральний прокурор вказані рішення не виконує.

Нагадаємо, заступника голови ОП Олега Татарова, який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

А 30 грудня Вищий антикорупційний суд відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику голови офісу президента Олегу Татарову.

Більше читайте у нашому матеріалі: ТОП-5 політичних скандалів 2020 року: Порошенко, Богдан, Єрмак, Татаров і КСУ

1