Зеленський розповів, чи вважає Татарова корупціонером

Глава держави вважає, що корупція в Офісі президента псує його імідж
Головне
Зеленський розповів, чи вважає Татарова корупціонером
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
25 Грудня 2020, 11:58
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів про своє ставлення до справи заступника голови ОП Олега Татарова, якого підозрюють в корупції.

Про те, чи вважає Зеленський Татарова корупціонером, глава держави розповів в інтерв`ю виданню "Фокус".

Зокрема на запитання журналіста про те, чи вважає Зеленський Татарова корупціонером, президент відповів так:

Я навіть не можу робити такі висновки! Кримінальна справа стосується 2017 року. Я не був тоді президентом, він не працював в Офісі. Тому фрази "за часів Зеленського знову корупція" – нечесні. Це завдає ран, це позначається на мені особисто. Йдеться не про рейтинг і не про імідж, - сказав Зеленський.

Президент розповів, що як тільки новини про скандал з Татаровим докотилися до Офісу президента, він викликав Єрмака (досьє Андрія Єрмака) і сказав, щоби той "попросив Татарова піти", якщо справа стосується роботи в ОП. Але потім виявилося, що йдеться про 2017-й рік, і всіх людей у цій справі відпустили.

Також Зеленський (досьє Володимира Зеленського) повідомив, що цього тижня Татарова усунули від справ НАБУ і прокуратури. Всі його повноваження передали іншому заступнику голови ОП Андрію Смирнову.

Це конфлікт інтересів. Тому ми сказали, щоб Татаров йшов і доводив, що він ні в чому не винен, - заявив президент.

Глава держави підкреслив, що якщо члени його команди будуть запідозрені в корупції, ці люди будуть звільнені.

І я таких прикладів у себе в Офісі за півтора року поки не бачив. В армії нічого не крали, бронежилети з дірками не продавали, хабарі не отримували, - підсумував Зеленський.

Читайте також

Нагадаємо, заступника голови ОП Олега Татарова, який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

НАБУ планувало затримати Татарова, однак операцію зірвала генпрокурорка України Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової). Пізніше у її відомстві заявили, що спотворення НАБУ реальних фактів може свідчити про намагання приховати неефективність досудових розслідувань.

14 грудня Печерський суд Києва ухвалив передати справу, одним з фігурантів якої є заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань. рішення ухвалив скандальний суддя Сергій Вовк (досьє Сергія Вовка).

18 грудня стало відомо, що виконувач обов`язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав повідомлення про підозру заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову. Того ж дня журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела повідомив, що Татаров втік, щоби не отримувати підозру від НАБУ за звинуваченням у даванні хабаря у справі "Укрбуду".

Читайте також

1 грудня Татаров особисто прибув до НАБУ для отримання підозри про фальсифікування експертизи у справі "Укрбуду". Вийшовши з НАБУ Татаров черговий раз заявив, що справа проти нього сфальсифікована і її слід розцінювати як особисту помсту директора НАБУ Артема Ситника.

Також Татаров сказав, що інформація про те, що йому намагалися вручити підозру ще в п`ятницю є неправдивою. Мовляв, він того дня увесь час був на робочому місці і ніхто його не шукав.

22 грудня НАБУ заявило, що добиватиметься арешту Татарова з правом виходу під заставу у 10 млн грн.

24 грудня заступник генерального прокурора Олексій Симоненко передав кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу президента від НАБУ до Служби безпеки України.

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.