НАБУ добиватиметься арешту Татарова

Детективи НАБУ ініціюють запобіжний захід Татарову у вигляді арешту з можливістю застави
Важливо
НАБУ добиватиметься арешту Татарова
Олег Татаров (Фото: Liga.net)
22 Грудня 2020, 13:57
читать на русском

Детективи НАБУ наполягатимуть, аби запобіжним заходом для заступника голови Офісу президента Олега Татарова, який проходить підозрюваним по справі "Укрбуду", призначили арешт із можливістю внесення застави.

Про це заявив керівник НАБУ Артем Ситник.

Сьогодні вирішується питання про обрання запобіжного заходу Татарову. Детективи НАБУ ініціюють арешт із можливістю застави. Яке рішення ухвалить прокурор, я не знаю, - розповів Ситник.

Нагадаємо, заступника голови ОП Олега Татарова, який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

НАБУ планувало затримати Татарова, однак операцію зірвала генпрокурорка України Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової). Пізніше у її відомстві заявили, що спотворення НАБУ реальних фактів може свідчити про намагання приховати неефективність досудових розслідувань.

14 грудня Печерський суд Києва ухвалив передати справу, одним з фігурантів якої є заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань. рішення ухвалив скандальний суддя Сергій Вовк (досьє Сергія Вовка).

Читайте також

 18 грудня стало відомо, що виконувач обов`язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав повідомлення про підозру заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову. Того ж дня журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела повідомив, що Татаров втік, щоби не отримувати підозру від НАБУ за звинуваченням у даванні хабаря у справі "Укрбуду".

21 грудня Татаров особисто прибув до НАБУ для отримання підозри про фальсифікування експертизи у справі "Укрбуду". Вийшовши з НАБУ Татаров черговий раз заявив, що справа проти нього сфальсифікована і її слід розцінювати як особисту помсту директора НАБУ Артема Ситника.

Також Татаров сказав, що інформація про те, що йому намагалися вручити підозру ще в п`ятницю є неправдивою. Мовляв, він того дня увесь час був на робочому місці і ніхто його не шукав.

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.

1