Пелосі відвідала демілітаризовану зону на кордоні Південної і Північної Кореї

Делегація США вирушила до Сеулу
Пелосі відвідала демілітаризовану зону на кордоні Південної і Північної Кореї
Ненсі Пелосі Фото: @SpeakerPelosi
4 Серпня 2022, 21:41
читать на русском

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі відвідала демілітаризовану зону на кордоні Південної і Північної Кореї.

Про це повідомляє CNN.

Для мене було привілеєм зустрітися з американськими героями під командуванням генерала Пола ЛаКамери, командувача збройними силами США в Кореї. Під час відвідин демілітаризованої зони і авіабази Осан ми передали подяку Конгресу і країни за патріотичну службу наших військовослужбовців, які стоять на сторожі демократії на Корейському півострові, - йдеться в заяві Пелосі.

Демілітаризована зона на кордоні Південної і Північної Кореї являє собою лінію протяжністю майже 260 км приблизно в 50 км на північ від Сеула. Вона з'явилась після угоди про перемир'я в Корейській війні 1953 року.

Пелосі разом з делегацією Конгресу відвідала Сеул і заявила про сильний зв'язок між США і Південною Кореєю.

Наша делегація Конгресу вирушила до Сеула, щоб підтвердити наші дорогі зв'язки та нашу спільну прихильність зміцненню безпеки та стабільності, економічному зростанню та демократичному управлінню, - додала вона.

Нагадаємо, що спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі 2 серпня прибула до Тайваню. 

Пелосі заявила про важливість "продемонструвати підтримку Тайваню" на тлі військових провокацій з боку КНР.

Пелосі є давнім критиком Комуністичної партії Китаю. Вона засудила порушення прав людини Пекіном та зустрілася з продемократичними дисидентами та Далай-ламою — тибетським духовним лідером у вигнанні.

Візит Пелосі на Тайвань може стати черговим витком ескалації відносин між США і Китаєм. Пелосі є першим високопоставленим чиновником США, який відвідує Тайвань, з 1997 року.

Китайська народна республіка не визнає незалежність Тайваню та вважає його своєю територією. США підтримують неформальні зв‘язки з Тайванем, а Китай планує захопити острів у разі, якщо він проголосить незалежність.

Міністерство національної оборони Китаю натякнуло на можливу військову відповідь та підкреслило, що армія "ніколи не буде сидіти склавши руки".

Глава КНР Сі Цзіньпінь в телефонній розмові з президентом США Джо Байденом сказав, що не допустить втручання у справи Тайваню.