Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню: про що говорили

Президентка Тайваню нагородила Пелосі урядовою медаллю "Орден Доброзичливих Хмар"
Важливо
Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню: про що говорили
Ненсі Пелосі Фото: @SpeakerPelosi
3 Серпня 2022, 10:53
читать на русском

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню Цай Інвень.

Про це повідомив тайванський телеканал TTV.

Американська делегація прибула на Тайвань, щоб ясно дати зрозуміти — ми не відмовимося від нашої прихильності до Тайваню й дуже пишаємося дружбою з цією країною, - сказала Ненсі Пелосі.

Пелосі зазначила, що США пишаються дружбою з Тайванем та будуть підтримувати острів. Також вона переконана, що нині солідарність США з Тайванем є важливою. Своєю чергою Інвень назвала представницю США найвірнішим другом Тайваню.

Також президентка Тайваню нагородила Пелосі урядовою медаллю "Орден Доброзичливих Хмар" за заслуги в розвитку відносин двох країн.

Інвень розповіла, що Тайвань захищатиме свій суверенітет. Острів зробить усе для зміцнення оборонного потенціалу та зв'язків із США в галузі безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Тайвань не відступить перед постійними посиленими військовими загрозами Китаю та захищатиме свій суверенітет. Після вторгнення Китаю в демократичний Тайвань безпека всього Індо-Тихоокеанського регіону опиниться під загрозою, - пояснила вона.

Нагадаємо, що Пелосі заявила про важливість "продемонструвати підтримку Тайваню" на тлі військових провокацій з боку КНР.

Пелосі є давнім критиком Комуністичної партії Китаю. Вона засудила порушення прав людини Пекіном та зустрілася з продемократичними дисидентами та Далай-ламою — тибетським духовним лідером у вигнанні.

Візит Пелосі на Тайвань може стати черговим витком ескалації відносин між США і Китаєм. Пелосі є першим високопоставленим чиновником США, який відвідує Тайвань, з 1997 року.

Китайська народна республіка не визнає незалежність Тайваню та вважає його своєю територією. США підтримують неформальні зв‘язки з Тайванем, а Китай планує захопити острів у разі, якщо він проголосить незалежність.

Міністерство національної оборони Китаю натякнуло на можливу військову відповідь та підкреслило, що армія "ніколи не буде сидіти склавши руки".

Глава КНР Сі Цзіньпінь в телефонній розмові з президентом США Джо Байденом сказав, що не допустить втручання у справи Тайваню.

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі 2 серпня прибула до Тайваню.

Читайте також

1