З'явилися детальні подробиці візиту Пелосі до Тайваню

Можливий візит Пелосі на Тайвань може стати черговим витком ескалації відносин між США і Китаєм
З'явилися детальні подробиці візиту Пелосі до Тайваню
Спікер Палати представників Ненсі Пелосі / Фото: GettyImages
1 Серпня 2022, 18:22
читать на русском

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі в рамках турне країнами Азії може відвідати Тайвань вже 2 серпня.

Детальні подробиці завтрашнього візиту Пелосі до Тайваню повідомляють державні ЗМІ країни.

Зазначається, що Пелосі прилетить 2 серпня близько 17.30 до аеропорту Суншань у Тайбеї, проведе ніч у готелі Grand Hyatt, а вранці відвідає законодавчу раду Тайваню, де проведе зустрічі з керівництвом острова, включаючи його голову Цай Інвень.

Зараз Пелосі перебуває у Сінгапурі. Офіційно в програмі азійського туру Пелосі заявлено Малайзію, Сінгапур, Японію та Південну Корею.

Пелосі може стати першим за 25 років спікером Палати представників Конгресу США, який відвідав Тайвань.

Нагадаємо, що Пелосі заявила про важливість "продемонструвати підтримку Тайваню" на тлі військових провокацій з боку КНР.

Пелосі є давнім критиком Комуністичної партії Китаю. Вона засудила порушення прав людини Пекіном та зустрілася з продемократичними дисидентами та Далай-ламою — тибетським духовним лідером у вигнанні.

Можливий візит Пелосі на Тайвань може стати черговим витком ескалації відносин між США і Китаєм. Пелосі є першим високопоставленим чиновником США, який відвідує Тайвань, з 1997 року.

Китайська народна республіка не визнає незалежність Тайваню та вважає його своєю територією. США підтримують неформальні зв‘язки з Тайванем, а Китай планує захопити острів у разі, якщо він проголосить незалежність.

Міністерство національної оборони Китаю натякнуло на можливу військову відповідь та підкреслило, що армія "ніколи не буде сидіти склавши руки".

Глава КНР Сі Цзіньпінь в телефонній розмові з президентом США Джо Байденом сказав, що не допустить втручання у справи Тайваню.

Читайте також

1