Переговори з Росією щодо обміну полонених заморожені - Денісова

Росія процес обміну прив'язує до Мінських угод
Переговори з Росією щодо обміну полонених заморожені - Денісова
Людмила Денісова (фото: УНІАН)
26 Лютого 2021, 19:31
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що переговори щодо обміну полонених з Росією зараз заморожені. А Україна не може вплинути на просування процесу.

Про це омбудсманка розповіла в інтерв'ю "Крим.Реалії".

Як повідомила Денісова, Росія прив'язує обмін полонених до Мінських угод, але подальше узгодження процесу можливе тільки, якщо РФ сама захоче.

Росія пов'язала проведення звільнення ув'язнених з Мінським процесом. На сьогодні практично заморожені переговори з приводу будь-яких обмінів, - зазначила вона.

За її словами, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), Офіс президента,  віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков на всіх майданчиках домагаються повернення українських громадян.

Але, на жаль, повернення наших громадян не залежить ні від так званих ОРДЛО, ні від моєї роботи та роботи Москалькової, а залежить тільки від волі Путіна, - сказала Денісова.

Читайте також

Нагадаємо, що уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що у РФ та в анексованому Криму перебуває 109 українських політв'язнів, більша частина з яких є кримськими татарами.

Також 16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука.

Своєю чергою, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про односторонню передачу на підконтрольну уряду України територію незаконно ув’язнених громадян, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

27 січня голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що бойовики "ЛДНР" з невідомих причин не передали утримуваних українців, їх місцеперебування наразі невідоме.

1