Перетин кордону за електронною чергою: коли це почне діяти в Україні

Українці зможуть забронювати час, коли можна перетнути кордон
Перетин кордону за електронною чергою: коли це почне діяти в Україні
Затори на кордоні, фури (фото: УНІАН)
9 Грудня 2021, 15:41
читать на русском

В Україні розпочнеться експериментальний проєкт "Електронна черга перетину кордону".

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Ідея роботи черги доволі проста: бронювання часу, коли можна перетнути кордон. Сьогодні ми затвердили старт такого проєкту, який дозволить швидко проходити оформлення на кордоні, а транспортним засобам — не простоювати по декілька днів, - написав він.

За словами глави уряду, також будуть створені комфортні зони очікування, а запровадження "Електронної черги" покращить імідж України та інвестиційний клімат.

Шмигаль наголосив, що Україна має значний транспортний потенціал, і наші пункти пропуску на кордоні не повинні ставати перепоною. Цьогоріч прийнято план модернізації пунктів пропуску, в межах якого відбудеться модернізація 20 пунктів та будівництво 12 нових. Загальний обсяг програми — майже 10 млрд грн на 3 роки.

Нагадаємо, що на сайті президента громадський активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію про заборону в'їзду росіянам на територію України. Експерти розходяться в думці, чи виправданим буде це рішення.

Про це йдеться у матеріалі Парламент.UA: "Росіянам хочуть заборонити в’їзд в Україну: що про це думає Зеленський та до чого готуватися".

Читайте також

1