Переводять війну в "затяжну фазу": Подоляк розповів про наміри росії

Окупанти намагаються запровадити нові обов'язкові елементи у військову тактику
Важливо
Переводять війну в "затяжну фазу": Подоляк розповів про наміри росії
Російські солдати Фото: Getty Images
24 Березня 2022, 14:24
читать на русском

Російські окупанти намагаються перевести війну в Україні в частково "затяжну фазу" через надто високі втрати в особовому складі, техніці та відсутність будь-якого значущого просування в усіх напрямках.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram.

Усе це не вдається приховувати від своєї аудиторії. Тому керівництво рф намагається використати іншу тактику. Щоб різко знизити кількість втрат до прийнятного (з пропагандистської точки зору) рівня. І не отримувати кілька сотень загиблих щодня, включаючи командирів найвищої та середньої ланки, - сказав Михайло Подоляк.

Він зазначив, що вони хочуть скоротити всі види втрат і спробувати максимально "зачистити" свої тили від нелояльних елементів ( майже 90-95% мирного населення). Тому вони намагаються запровадити нові обов'язкові елементи у свою військову тактику.

Відбувається часткове окопування росіян на зайнятих рубежах, а така концентрація сил та засобів руйнування навколо наших великих міст для створення в них навмисних багатотисячних гуманітарних катастроф. Тактика абсолютно людоїдська і має чіткі юридичні визначення в міжнародному праві в розділі військових злочинів та злочинів проти людяності, - додав Подоляк.

Нагадаємо, в Мелітополі російські окупанти будують свою військову базу на території авіамістечка. З неї вони випускають ракети по інших містах України.

Читайте також

1