Перша партія вакцини від Pfizer, закуплена за держкошти, прибула до України

У аеропорту Київ сів літак із 117 000 доз вакцини на борту
Головне
Перша партія вакцини від Pfizer, закуплена за держкошти, прибула до України
Літак з вакцинами Pfizer Фото: Аеропорт “Київ” у Фейсбуці
26 Травня 2021, 11:05
читать на русском

У міжнародному аеропорту "Київ" імені Сікорського приземлився літак із першою партією вакцини Pfizer-BioNTech, закупленої за державні кошти.

Таким чином в Україну доставлена перша партія вакцин виробництва Pfizer-BioNTech, закуплена за кошти державного бюджету.

Як повідомляє МОЗ, закупівлю вакцини Pfizer за дорученням уряду України здійснила міжнародна закупівельна агенція Crown Agents.

В Україну прилетіли 117 000 доз вакцини "Комірнаті"... Це перша партія цієї вакцини, яку закуповують державним коштом через міжнародну агенцію Crown Agents. Усього до кінця цього тижня у країні доставлено 167 310 доз цього препарату, - йдеться у повідомленні.

Вакцину з цієї партії використовують для щеплення таких груп:

  • працівники сфери освіти (додаткова потреба);
  • особи з першого та іншого етапу, зокрема медики (не щепились раніше);
  • військовослужбовці Збройних сил України, співробітники структур державної безпеки;
  • представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

Вакцина Комірнаті (Comirnaty) - це мРНК-вакцина проти COVID-19, виготовлена ​​німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози з інтервалу за 21-28 днів.

Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech коштом донорів в межах COVAX - глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцину проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп - персонал та мешканці будинків для людей похилого віку та спеціалізованих інтернатів, освітян та інші групи з першого та іншого етапів вакцинації.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я досягло домовленості з компанією Pfizer про встановлення в Україні в 2021 році 20 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Читайте також

1