Перше за 25 років зараження Еболою виявили у Кот-д'Івуарі

Захворювання виявили у чоловіка, який прибув до країни з Гвінеї
Перше за 25 років зараження Еболою виявили у Кот-д'Івуарі
Вірус, лікар, лабораторія Фото: afro.who.int
15 Серпня 2021, 20:13
читать на русском

У Кот-д'Івуарі вперше за більш ніж 25 років виявили випадок зараження вірусом Ебола.

Як повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я, МОЗ західноафриканської країни підтвердило перший з 1994 року випадок зараження вірусом.

Відзначається, що в зразках пацієнта, госпіталізованого після прибуття з Гвінеї, було підтверджено наявність захворювання, викликаного вірусом Ебола.

Довідково: Лихоманка Ебола – вірусне захворювання. Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), серед перших симптомів можуть бути раптове підвищення температури, сильна слабкість, м’язовий біль та біль у горлі. Потім починається блювота, діарея та, в деяких випадках, внутрішня і зовнішня кровотеча.

Люди можуть заразитися Еболою через тісний контакт з зараженими тваринами. Потім вірус передається від людини до людини через прямий контакт із зараженою кров’ю, фізіологічними рідинами та органами, або через заражене середовище.

Хворі на вірус заразними, допоки їхня кров та виділення містять вірус - до семи тижнів після одужання.

Нагадаємо, Гвінея, що в Західній Африці, 14 лютого, офіційно оголосила про початок епідемії вірусу Ебола. Наразі відомо про три жертви та семеро хворих.

Також у лютому у Демократичній Республіці Конго зафіксували новий смертельний випадок від лихоманки Ебола після спалаху епідемії у червні 2020 року.

А 10 серпня у Гвінеї зафіксували перший випадок смерті від геморагічної лихоманки Марбург, що є невиліковною. Всесвітня організація охорони здоров'я проводитиме розслідування.

Читайте також

1