Перше засідання Ради після канікул: що розглянули нардепи 7 вересня

Депутати ухвалили кілька законів та внесли зміни до деяких
Головне
Перше засідання Ради після канікул: що розглянули нардепи 7 вересня
Верховна Рада Фото: t.me/verkhovnaradaukrainy
7 Вересня 2021, 18:35
читать на русском

Верховна Рада 7 вересня провела перше засідання після канікул. Народні обранці встигли ухвалити кілька законопроєктів та внести зміни до окремих законів.

Про це повідомила пресслужба парламенту.

Які закони ухвалили

Так, депутати ухвалили законопроєкт № 4416-1 "Про індустріальні парки". Він спрямований на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках.

Які законопроєкти ухвалили за основу

  • Проєкт закону № 5467 про формування та розміщення державного та/або регіонального замовлення на підготовку фахівців з вищою, фаховою передвищою освітою, наукових, науково-педагогічних кадрів, кваліфікованих робітників та слухачів підготовчих відділень закладів вищої освіти, на післядипломну освіту.
  • Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт закону № 5641 про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки.
  • Ухвалено за основу проєкт Закону № 5499 про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності.
  • Законопроєкт №5498 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності.

Які зміни внесли до законів

  • Верховна Рада ухвалила закон України про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання розроблення порядку присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічним працівникам (№ 5324-1).

Метою документу є узгодження норм законів України "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", "Про фахову передвищу освіту" та "Про вищу освіту".

  • Ухвалено закон "Про внесення змін до статті 7 Закону України “Про автомобільний транспорт” щодо організації пасажирських перевезень" (№ 4376-1).

Метою Закону є приведення порядку організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою.

  • Ухвалено законопроєкт № 4236 про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків задля підвищення ефективності здійснення науковими парками інноваційної діяльності та комерціалізації результатів наукових досліджень.

Нагадаємо, попередня сесія Верховної Ради закінчила роботу 16 липня. Тоді за день нардепи встигли призначити нового міністра внутрішніх справ, дати поштовх до розбудови в Україні Сил територіальної оборони та збільшили чисельність Збройних сил України.

Читайте також наш матеріалБійки, закони та прогули: як працювали народні депутати у Раді 2021 року 

Читайте також