Перші випадки зараження штамом Delta+ виявили на Сумщині: троє хворих померли

Новий штам виявили у десяти хворих
Головне
Перші випадки зараження штамом Delta+ виявили на Сумщині: троє хворих померли
Коронавірус, лабораторія, (фото: pexels)
13 Серпня 2021, 16:03
читать на русском

У Сумській області зареєстрували новий штам коронавірусу "Дельта".

Про це повідомляє Сумська ОДА з посиланням на дані обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Зазначається, що 11 серпня в лабораторії особливо небезпечних інфекцій Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб було проведено вибіркове тестування 10 зразків біоматеріалу від хворих на СOVID-19.

За результатами тестування у восьми хворих в зразках носоглоткових змивів ідентифіковано варіант "Дельта", у двох хворих ідентифіковано варіант Delta+, - йдеться у повідомленні.

В ОДА кажуть, що зазначені випадки захворювань зареєстровані у північних, південних районах області та у м.Суми.

Дев'ять з 10 захворілих на СOVID-19 протягом інкубаційного періоду повернулись з країн, де зареєстровано різке ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення варіанту коронавірусу "Дельта", або мали контакт з особами з проявами захворювання, що повернулись з цих країн (Росія - 7 осіб, Грузія - 2), - кажуть фахівці.

Серед 10 захворілих - дитина до 10 років та 9 дорослих, в т.ч. віком від 20 до 30 років - 1, 30-39 років - 1, 40-49 років - 1, 50-59 років - 1, 60- 69 років - 3, старші 70 років - 2.

Всі 10 осіб захворіли на СOVID-19 вперше, з них двоє отримали на території Росії відповідно два та одне щеплення вакциною "Спутнік V".

У двох захворілих перебіг захворювання обмежився нежитю, незначною температурою. У декількох хворих на початку захворювання клінічні ознаки були незначними, а надалі перебіг захворювання ускладнився. У зв'язку з важким перебігом захворювання шестеро хворих були госпіталізовані, з них троє померли внаслідок ускладнень.

За даними МОЗ, у Рівненській області у 80% хворих виявили штам коронавірусу "Дельта".

Нагадаємо, у Житомирській та Вінницькій областях за добу виявили 45 хворих на Дельта-штам коронавірусу. Четверо хворих померли.

У МОЗ України раніше назвали симптоми при зараженні дельта-штамом коронавірусу - найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі та нежить.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також