Проти штаму "Дельта" ефективна ще одна вакцина

Тривалість імунної відповіді становить не менше восьми місяців
Проти штаму "Дельта" ефективна ще одна вакцина
Вакцинація в Україні фото: КМДА
2 Липня 2021, 12:48
читать на русском

Вакцина проти коронавірусу Johnson & Johnson показала високу ефективність у боротьбі зі штамом "Дельта". Він більш заразний та швидко поширюється серед людей.

Про це повідомила пресслужба компанії-розробника, опублікувавши на своєму сайті результати досліджень.

Так, однокомпонентна вакцина від COVID-19, створена американською компанією Johnson & Johnson, продемонструвала високу ефективність проти штаму "Дельта", а також проти інших "широко поширених штамів SARS-CoV-2". Тривалість імунної відповіді становить не менше восьми місяців.

Вчені дослідили кров восьми вакцинованих добровольців протягом встановленого періоду і дійшли висновку, що антитіла і клітини імунної системи здатні нейтралізувати вірус.

Johnson & Johnson повідомила про дані, які показали, що її однокомпонентна вакцина проти коронавірусу виробляє сильний, тривалий захист від штаму "Дельта, який швидко поширюється, - йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що одноразова вакцина Johnson & Johnson проти COVID-19 була на 85% ефективна проти важких/критичних захворювань і продемонструвала захист від госпіталізації і смерті. Вакцина була незмінно ефективної у всіх регіонах, досліджених у світі, включно з Південною Африкою і Бразилією, де протягом періоду дослідження була висока поширеність нових варіантів коронавірусу.

Нагадаємо, вчені кажуть, що індійський штам ("Дельта") коронавірусу має здатність швидко передаватися від людини до людини, а також викликає тяжкий перебіг хвороби. Але всі вакцини від COVID-19, які схвалені міжнародними регуляторами, однакового ефективні проти нового штаму.

Читайте також наш матеріал: "Дельта" в Україні: коли українців накриє нова хвиля коронавірусу та як захиститися

Читайте також

1