Пєсков: контакти Путіна з Тіхановською не плануються

Пєсков вважає, що Тіхановська жодним чином не бере участі у житті Білорусі
Пєсков: контакти Путіна з Тіхановською не плануються
Дмитро Пєсков Фото: Reuters
7 Жовтня 2020, 16:59
читать на русском

Контакти президента Росії Володимира Путіна з екскандидатом в президенти Білорусії Світланою Тіхановською не плануються. Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Таким чином він відповів на запитання, чи означають слова Путіна, що Москва "в контакті з усіма учасниками, з усіма сторонами конфлікту" в Киргизстані, що подібний контакт можливий і з опозицією в Білорусі.

Мова йде про політичні партії в Киргизії, які брали участь у виборах, які зараз є учасниками політичного ландшафту в Киргизії і знаходяться в країні. Пані Тіхановська не перебуває у Білорусі, навряд чи можна сказати, що вона якось бере участь в житті Білорусі... Будь-які контакти не плануються, - сказав Пєсков.

Читайте також

Представник Кремля підкреслив, що Тіхановська "перебуває на території Євросоюзу, активно подорожує країнами, зустрічається з різними главами держав і урядів, які в свою чергу вважають нелегітимним Лукашенка - там зовсім інша ситуація", - передає російське видання ТАСС.

Як повідомлялося раніше в ряді ЗМІ, Тіхановська під час своєї поїздки в Берлін заявила, що як політик хотіла б зустрітися з Путіним, "щоб зрозуміти, чому він підтримує Лукашенко". Вона закликала президента РФ стати одним з посередників в переговорах між владою Білорусі і опозицією.

Читайте також

Нагадаємо, лідер білоруської опозиції, екскандидат у президенти Білорусі Світлана Тіхановська закликала президента Франції Еммануеля Макрона виступити посередником у діалозі з режимом Олександра Лукашенка щодо урегулювання політичної кризи у країні.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Олександру Лукашенко слід добровільно залишити посаду президента країни.

Нагадаємо, що легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

1