Підготовка до нової хвилі коронавірусу: Зеленський роздав важливі доручення

Країна має підготуватися до лікування великої кількості хворих на коронавірус
Головне
Підготовка до нової хвилі коронавірусу: Зеленський роздав важливі доручення
Президент України Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
11 Жовтня 2020, 17:30
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський дав доручення для боротьби з пандемію коронавірусної інфекції. Зараз Україна має підготуватися до нової хвилі СOVID-19.

Читайте також

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький на сторінці у соцмережі Facebook.

Зазначається, що президент ухвалив такі рішення:

  • тимчасово перевести вищі навчальні заклади на дистанційне навчання;
  • осінні канікули в школах мають початися до 15 жовтня, але точну дату визначать місцеві влади;
  • в "червоних" і "помаранчевих" зонах вводяться обмеження роботи закладів громадського харчування, ресторанів, клубів. Так, з 22:00 заклади повинні будуть зачинятися.

Також, у Києві, Одесі, Маріуполі починають готуватися до розгортання великих інфекційних шпиталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі.
Для роботи в інфекційних відділеннях будуть залучені інтерни та студенти старших курсів медичних вузів.

Читайте також

Міністерство охорони здоров'я має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тисяч до 50 тисяч за добу. Для цього уряд надав 260 млн гривень на збільшення кількості тестів на коронавірус, з яких 100 млн на контрактування приватних лабораторій, 160 млн гривень на додаткову закупівлю реагентів та лабораторного обладнання.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) доручив МОЗ збільшити запаси засобів індивідуального захисту і медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавіруса.

Крім того, президент доручив підготувати відомчі лікарні та установи, підпорядковані Медичній академії наук, щоб вони могли приймати хворих на СOVID-19, завдяки чому значно збільшитися кількість ліжкомісць.

Читайте також

Разом з тим президент доручив вирішити проблему із забезпеченням киснем. До кінця місяця місцеві влади повинні обладнати 80% ліжкомісць з хворими COVID-19 подачею кисню.

Своєю чергою, Верховній Раді пропонується розглянути зміни до закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Так, підприємців, установи та організації, які пропустили в громадське приміщення або громадський транспорт людей без масок, можуть почати штрафувати. Передбачається, що штраф буде збільшено до 3400-5100 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що найбільш складна ситуація із заповненістю лікарень хворими на коронавірус у Донецькій, Одеській, Харківській, Сумській областях та в Києві.

1