Підозрюваного в організації вбивства Окуєвої звільнили з-під варти

Редькін перебуватиме під домашнім арештом
Підозрюваного в організації вбивства Окуєвої звільнили з-під варти
Підозрюваний в організації вбивства Аміни Окуєвої Ігор Редькін (фото: УНІАН)
15 Лютого 2021, 15:17
читать на русском

Підозрюваному у вбивстві учасниці війни на Донбасі Аміни Окуєвої Ігорю Редькіну змінили запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

Так, як передає gromasdke, Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід Редькіну. Цю інформацію журналістам підтвердили у Київській обласній прокуратурі. Своєю чергою, адвокатка підозрюваного прокоментувати ситуацію відмовилась.

Нагадаємо, що у січні 2020 року суд відпустив з-під варти підозрюваних у причетності до кількох замовних вбивств, зокрема, й учасниці війни на Донбасі Аміни Окуєвої.

Читайте також

Зокрема, з-під варти звільнили щонайменше вісьмох осіб, яких поліція вважає причетними до угрупування, що здійснювало резонансні злочини. Організатором угрупування правоохоронці вважають уродженця Дагестану Ігоря Редькіна. У січні минулого року йому продовжили арешт.

Аміна Окуєва – українська військовослужбовиця. 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді в смт Глеваха невідомі розстріляли автомобіль, у якому перебували українські добровольці, ветерани АТО Аміна Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв. Від численних поранень Аміна загинула на місці. Поховали її у Дніпрі.

Третього грудня 2020 року у Глевасі (Фастівський район Київщини) на місці загибелі Аміни Окуєвої відкрили меморіальний знак. Меморіал зроблений у вигляді скелі, він відлитий з бетону, щоб захистити від вандалів і встановлений на місці, звідки зловмисники стріляли в Аміну.

1