Підписання закону про земельні аукціони розблокував парламент

Депутати відхилили постанови про скасування цього закону, подані фракцією "Батьківщина"
Підписання закону про земельні аукціони розблокував парламент
Трактор, землі в Україні (фото: УНІАН)
3 Червня 2021, 13:23
читать на русском

Верховна Рада України на засіданні 3 червня розблокувала підписання закону про земельні аукціони.

До парламенту було внесено низку проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони".

Під час засідання голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися щодо прийняття або відхилення цих проєктів постанов шляхом голосування у сесійній залі.

За результатами голосування усі проєкти постанов не набрали голосів для прийняття. Таким чином закон тепер може підписати спікер парламенту Дмитро Разумков і передати його на підпис президентові.

Нагадаємо, закон про земельні аукціони (No 2195) був ухвалений Радою 18 травня після розгляду майже 800 поправок до нього.

Проте до парламенту були внесені сім проєктів постанов про скасування результатів голосування за законопроєкт. Ініціаторами всіх постанов були нардепи від фракції "Батьківщини".

Законопроєкт No 2195 - це останній документ із так званого пакету законів "земельної реформи". Він дозволяє продавати земельні ділянки та права їх оренди через електронні аукціони.

Читайте також