Труна та віники: під стінами Конституційного суду зібрався мітинг - фото

Суді КСУ сьогодні розглядають конституційність земельної реформи в Україні
Труна та віники: під стінами Конституційного суду зібрався мітинг - фото
Мітинг біля будівлі КСУ фото: Парламент.UA
3 Червня 2021, 11:52
читать на русском

Біля будівлі Конституційного суду на вулиці Жилянській у Києві кілька політичних партій зібрали своїх прихильників на мітинг.

Як передає кореспондент Парламент.UA, протестувальники зібралися через розгляд суддями КСУ питання конституційності  земельної реформи в Україні.

Читайте також

До будівлі Конституційного суду мітингарі прийшли із символікою та прапорами партій "Свобода", "Сила і честь", Батьківщина". Вони принесли до будівлі суду труну та віники. Кілька протестувальників тримають плакати з написами "Немає землі немає народу", "Ні продажу землі", "Наша земля - наші закони".

Перед учасниками протесту виступила лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок.

Нагадаємо, сьогодні, 3 червня, судді Великої палати Конституційного Суду розглядають законність земельної реформи. До судової установи звернулися 48 народних депутатів. Вони мають намір отримати роз'яснення стосовно окремих статей Конституції, які стосуються землі та прав українців на розпорядження природніми ресурсами.

Політики у зверненні зазначили, що при ухваленні закону було порушено конституційну процедуру його розгляду і прийняття. Це нібито суперечить приписам Конституції України. Автори клопотання вважають, що тільки український народ має право ухвалювати рішення про розпорядження таким об'єктом права власності, як земля.


Нагадаємо, 28 квітня Верховна Рада ухвалила один із законів з пакета так званої "земельної реформи". Він забезпечує передачу земель державної власності у комунальну власність територіальним громадам.

Правки до цього законопроєкту, в загальній кількості 3128, народні депутати розглядали з 16 березня.

24 травня президент Володимир Зеленський підписав закон №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.

1