Підприємці припинили штурм Ради

ФОПівці домовилися з нардепами про спільний пошук виходу із ситуації з касовими апаратами
Важливо
Підприємці припинили штурм Ради
Протести під Радою (Фото: ТСН)
17 Листопада 2020, 17:48
читать на русском

Мітингувальники під Верховною Радою поступово розходяться, але обіцяють наступного разу привести утричі більше протестувальників.

Про це повідомляють журналісти Pavlovsky News.

Протестувальники зазначили, що серед них немає затриманих, лише на одну людину склали адмінпротокол. Нині ж поліція не перешкоджає учасникам акції.

Як заявив один із організаторів протестів досягнута домовленість з главою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією (досьє Давида Арахамії) про проведення спільних консультацій щодо відстрочки запровадження касових апаратів для малого бізнесу. Питання обговорюватимуть з усіма парламентськими фракціями.

Окрім цього, виконувачка обов`язків спікера Верховної Ради Олена Кондратюк пообіцяла 4 грудня винести на розгляд у сесійну залу законопроєкти, які допоможуть ФОПам.

Читайте також

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 17 листопада відхилила у повторному першому читанні проєкт закону, що відтерміновує застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) для ФОПів 2-4 категорій (4313-д). За ухвалення документу проголосували лише 17 нардепів (13 "слуг народу" та 4 позафракційні).

Документ передбачав перенесення термінів введення касових апаратів з 1 квітня 2021 року на 1 січня 2022 року.

Через провалене голосування підприємці-протестувальники намагалися взяти штурмом Верховну Раду, однак їх відтіснила поліція. Представники підприємців пройшли у приміщення Ради для перемовин із нардепами.

Нардепка від "ЄС" Ірина Геращенко (досьє Ірини Геращенко) заявила, що партія ініціює відставку голови фінансового комітету Ради Данила Гетманцева.

1