Підсанкційний нардеп Козак за рік збагатився вдвічі

Депутат не зазначив шлюб з цивільною дружиною Наталією Лавренюк та не задекларував її майно
Підсанкційний нардеп Козак за рік збагатився вдвічі
Козак Тарас (фото: Вікіпедія)
1 Квітня 2021, 17:48
читать на русском

Доходи народного депутата від "ОПЗЖ" Тараса Козака за 2020 рік зросли у два рази, при цьому парламентарій не задекларував майно цивільної дружини Наталії Лавренюк.

Інформація про доходи Козака оприлюднена в його декларації за 2020 рік на сайті НАЗК.

Якщо порівняти дані декларації Козака за 2020 і 2019 роки, то за останній рік нардеп заробив удвічі більше – 17,3 млн євро. Доходи нардепа у 2020 році теж зросли – на майже 3 мільйони євро: 10,95 млн євро у 2020 проти 8,24 млн євро у 2019 році.

У розділі "Інформація про членів сім’ї суб’єкта декларування" декларації нардепа Тараса Козака за 2020 рік, відсутні відомості про його цивільну дружину Наталію Лавренюк. І відповідно – декларація Козака не містить інформації про її грошові активи, доходи і майно.

Козак вніс у декларацію два будинки, офіс, нежитлові приміщення, авто Audi, чотири швейцарських годинники, дві пари запонок з діамантами, акції кіпрської компанії та десяток підприємств, засновником яких є нардеп.

Читайте також


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука (досьє Віктора Медведчука) на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака   та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1