Підвищені пенсії отримають українці: кому заплатять більше

Виплата підвищених пенсій розпочалася з 4 січня
Головне
Підвищені пенсії отримають українці: кому заплатять більше
Пенсіонерка рахує копійки (фото: Шляхта не працює)
6 Січня 2022, 10:14
читать на русском

В Україні з 4 січня 2022 року пенсіонери почали отримувати підвищені виплати.

Як повідомили у Міністерстві соціальної політики, 7 800 грн отримає кожен із непрацездатних батьків та дружина чи чоловік загиблих, померлих (таких, що пропали безвісти) осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Зазначається, що перерахунок виплат проведено автоматично для 3 361 особи (пенсію в середньому підвищено на 1 895 гривень).

Також на 2 903 грн збільшаться пенсії "чорнобильців". Підвищені виплати отримають 21,2 тисячі українців.

В індивідуальному порядку органи Пенсійного фонду України по кожній пенсійній справі осіб з-поміж зазначених вище категорій, яким призначено пенсію відповідно до інших законів, визначають доцільність обчислювати пенсію по закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" виходячи із заробітної плати, визначеної з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати. Про прийняте рішення органи Пенсійного фонду України поінформують зазначених осіб шляхом надсилання листа або смс-повідомлення на номер мобільного телефону операторів мобільного зв’язку, - кажуть у Мінсоці.

Також у відомстві зазначили, що з 1 березня 2022 року пенсії "чорнобильців" будуть проіндексовані.

З1 січня 2022 року жінкам, які народилися у період з 1 січня 1962 р. по 31 грудня 1962 року, при зверненні вперше за призначенням пенсії за віком встановлюється щомісячне підвищення в розмірі 9 відсотків зазначеної пенсії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Детальніше про особливості пенсійної реформи в Україні читайте в матеріалі Парламент.UA: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства.

Читайте також