Податкову амністію в Україні продовжили до весни

Податкові послаблення будуть чинними до 1 березня 2023 року
Важливо
Податкову амністію в Україні продовжили до весни
15 Серпня 2022, 18:56
читать на русском

Верховна Рада 15 серпня на пів року продовжила терміни "податкової амністії".

Про це повідомив народний депутат Павло Фролов.

За його словами, законом 7506-1 депутати звільнили від оподаткування ПДФО благодійну допомогу, виплачену на користь поранених та загиблих під час відсічі збройної агресії проти України учасників бойових дій та членів їх сімей.

Нардеп Ярослав Железняк зазначив, що "Рада продовжила амністію капіталів до 1 березня 2023 року".

Відповідну правку підтримано в законі №7506-1, який прийнято в цілому, - додав він.

Цим законом продовжено процедуру одноразового добровільного декларування.

Як зазначив міністр фінансів Сергій Марченко, "добровільне декларування – це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи".

Навіть під час війни ті хто мав можливість, скористались правом задекларувати свої статки. Пролонгування ж процедури одноразового добровільного декларування дозволить ще більшій кількості громадян вивести на світло свої активи й надалі спокійно ними розпоряджатись, - зазначив він.

За даними ДПС, станом на липень з початку кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб задекларовано 3,7 млрд гривень. Сума задекларованого до сплати збору склала 225,1 млн гривень.

При цьому з березня по травень під час дії воєнного стану громадяни задекларували активів на понад 1 млрд грн у рамках "податкової амністії". Сума задекларованого до сплати одноразового збору за період дії воєнного стану склала 81 млн гривень.

Нагадаємо, від вересня 2021 року в Україні стартувала податкова амністія. Громадяни мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки та збори.

Читайте також

1